Thomas Erex

Nachos & guacamole

nachos med vegansk ost og avocado

Mmm.. nachos. Det er mexikansk, det er enkelt, det er lækkert. Det gør sig godt som tilbehør til fx wraps, du kan spise det med en salat til, eller du kan bare fråde det, som det er. Det passer ualmindeligt godt til tømmermænd og tv, men det tilfredsstiller også gæster – både som appetitvækker/snack og som tilbehør.

Nachos:
Tortillachips
1 karton/dåse chilibønner
2-3 hakkede tomater
jalapenos
revet vegansk ost (kan udelades)

Fyld et ovnfast fad med tortillachips, kom bønnerne og derefter de øvrige ingredienser over, krydr evt. med oregano, basilikum, hvidløgspulver eller andet og bag så det hele nogle minutter ved høj varme.

Guacamole:
2 avocadoer
saften af en halv citron
10 dryp tabasco
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk finthakkede jalapenos fra glas
1/2 finthakket tomat
lidt spidskommen
masser af salt og peber

Mos avocadoerne og bland med de øvrige ingredienser.

2 responses

  1. Mette

    Jeg vil gerne høre, hvilke oste du kan anbefale. Gerne nogle, der smelter på en pizza, men også oste til salater, som fx minder om feta.

    19. september 2012 kl. 03:19

    • thomaserex

      Desværre ikke rigtig nogen af dem, vi har i DK :/ Pizzaosten vi har (der er vist kun en revet pizzaost) ligner ok og smager fint, men den smelter ikke rigtigt. Vegansk cheddar (ikke revet fra producenten) fungerer på samme måde, men smager lidt bedre på pizza, synes jeg. Daiya skulle være fantastisk, men den har vi ikke i DK, desværre – men vi arbejder på det!

      Salatost/feta har jeg ikke prøvet, men jeg har set en fetablok i helsekosten, der reklamerer med at være god til grill – den kunne jeg godt forestille mig var feta-agtig.

      Desværre er osteudvalget i Danmark ret dårligt, kun vores smøreoste er ok, men de gode oste findes i Tyskland, USA og andre store lande 🙂

      19. september 2012 kl. 13:32

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.